Magunkról

Sajtóhírek

Elérhetőségeink

KÉK ANGYAL – 2012. november 16

Nem kérkedek, nem is szégyenkezem. Lehet, hogy kellene, szégyenkeznem, de legalább magyarázkodnom. Nem teszem.

Egyoldalú az ízlésem. Érdeklődésem megrekedt időben, ízlésben, érdeklődéskörben.

Cyranót mindig, a Néma Leventét, A tanítónőt, A Szűz és a gödölyét akárhányszor…

Operettet is (leporolás nélkül), nem panoptikumszerűen rendezve, úgy, mint régen, klasszikusan… Természetesen musicalt is!

Mindez az én magánügyem és az is, hogy szeretem a kabarét, a sanzonokat, a jól összerakott pódiumműsorokat.

Ebből a magam világából csak azért lépek ki, hogy felhívjam az aradi színházlátogatók figyelmét Meister Éva meghirdetett, újabb aradi fellépésére. Az Erdélyből indult művésznő pódiumestjeivel nemcsak Magyarországon szerepel, de a világ szétszóródott magyarsága előtt is fellép, nagy sikerrel.

Zenés estjének a címe Josef von Sternberg Der blaue Engel filmjének (1930) Lolájához, a Kék Angyal táncosnőjéhez, valójában Marlene Ditrichhez kötődik.

Marlene Dietrich élete, barátsága Edith Piaffal sanzonok formájában elevenedik meg.

Meister Éva színművésznő előadása Marlene Dietrich, Edith Piaf, Yves Montand dalaiból, Rilke-, Goethe-, Li Taj Po- és Pausztovszkij idézetekkel, valamint Marlene Dietrich „Tiétek az életem” című önéletírásából választott részletekkel, Bánfi Miklós zongorakíséretével hangulatosnak, könnyednek ígérkezik.

Kellemes délutánra (estre) számíthatnak, a Jelen Ház nagy termében mindazok, akik megtisztelik jelenlétükkel az Aradon ezzel a műsorával első alkalommal fellépő művésznőt.

 

Az Aradi Magyar Színház november 16-án, pénteken 18 órától a Jelen Házban bemutatja Meister Éva színművésznő sanzonestjét, a Kék Angyalt. Jegyek elővételben a Jelen Könyvesboltban kaphatók 12 lejért.