Magunkról

Sajtóhírek

Elérhetőségeink

Önfeledt farsangi szórakozás – Kutyakaparó


Kiss Károly: „Kutyakaparó” /Nyugati Jelen, 2014. február 10./
http://www.nyugatijelen.com/kultura/kutyakaparo_2.php

A nagyváradi M. M. Pódium Színház társulata rátalálhatott valamilyen titokra, ugyanis előadásaikra – legyen az operett vagy kabaré – mindig vevő a közönség. Legalábbis az aradi mindenképpen! 

Így történt ez vasárnap két alkalommal is, amikor is sok nótával fűszerezett farsangi komédiázással lépett a világot jelentő deszkákra a Jelen Ház nagytermében – ezúttal is az Aradi Magyar Színház vendégeként.

Bővebben: Önfeledt farsangi szórakozás – Kutyakaparó

Te szeress legalább

Jámbor Gyula: „Te szeress legalább” /Nyugati Jelen, 2013. május 6./
http://www.nyugatijelen.com/kultura/te_szeress_legalabb_1.php

Szerencsések a híres, nagy karriert befutott szülöttekkel büszkélkedhető helységek, a (kései) utódok bármikor hivatkozhatnak rájuk.

Fényes Szabolcs (1912. április 30.–1986) Erkel Ferenc-díjas zeneszerző Nagyváradon látta meg a napvilágot, ötödik osztályos korában költöztek szülei Budapestre. (Az életrajzi adatokat a Jelen Házban vasárnap az Aradi Magyar Színház égisze alatt bemutatott műsor Meleg Vilmos és Meleg Attila művész-testvérpár által felolvasott, Nemlaha György írta összekötő szövegéből idézem.) Nagyvárad, Ady „Pece-parti Párizsa” nem szűkölködik híres szülöttekben (Szathmáry József, a későbbi Szigligeti Ede drámaíró, a színház magyar társulatának névadója ugyancsak Váradon született), és a város, mint a mostani előadás igazolja, meg is becsüli neves fiait – a színházat szerető utódok örömére.

Bővebben: Te szeress legalább

A Kék angyal Aradon

Jámbor Gyula: A Kék angyal Aradon /Nyugati Jelen, 2012. november 19./
http://www.nyugatijelen.com/kultura/a_kek_angyal_aradon.php

Meister Évával másodszor találkozott az aradi magyar közönség – először az Árva Bethlen Kata c. remek műsorában, most pedig, pénteken este a Jelen Házban Marlene Dietrichet állította elénk. 

Azt a Németországban született színésznőt, aki első, 1930-ban bemutatott filmjével, a német és angol szöveggel is vetített Der blaue Engel/The Blue Angellel, azaz a Kék angyallal rögtön berobbant az élvonalba.

Bővebben: A Kék angyal Aradon

Nosztalgiáztunk

Jámbor Gyula: Nosztalgiáztunk /Nyugati Jelen, 2012. július 13./
http://www.nyugatijelen.com/kultura/nosztalgiaztunk.php

A Jelen Ház nagytermében csütörtökön délután szépszámú közönség előtt láthattuk a Nagyváradi Kiss Stúdió Színház, azaz Kiss Törék Ildikó és Varga Vilmos Emlékszel még? – avagy Egy kis nosztalgia c. műsorát. 

Bevezetőként a régi ismerős, barát Matekovits Mihály üdvözölte Aradon a színészházaspárt azt kívánva: mi, lélekben fiatalok legyünk olyan fiatalok ebben a másfél órában, mint szeretnénk lenni.

Bővebben: Nosztalgiáztunk

Kell egy kis hacacáré

Jámbor Gyula: Kell egy kis hacacáré /Nyugati Jelen, 2012. január 22./
http://www.nyugatijelen.com/kultura/kell_egy_kis_hacacare.php

Ha az országban egyetlen városhoz kellene kötni a kabarét és az operettet – valószínűleg sokadmagammal – Nagyváradra szavaznék. Nem ezért, mintha másutt nem létezne e két műfaj, de a „Pece-parti Párizsban” régi és nagy, mindmáig élő hagyományokkal bír.

Bővebben: Kell egy kis hacacáré